Loading...
Acupunctuur2019-06-06T16:48:54+00:00

Marije van der Vlist biedt acupunctuurbehandelingen aan voor honden en katten op twee locaties. En indien gewenst aan huis in de eigen, veilige omgeving van het dier.

Tijdens een acupunctuurbehandeling worden er kleine naalden op specifieke punten in de huid aangebracht. Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is een oude vorm van geneeskunde die bestaat uit acupunctuur, kruidengeneeskunde en voedingstherapie. Traditionele Chinese Geneeskunde maakt gebruik van metaforen (zoals o.a. Yin, Yang en Qi). Middels deze metaforen wordt een beschrijving gemaakt van de disbalans in het lichaam. Keuze van de acupunctuurpunten baseert zich op deze beschrijving. Een beschrijving maken is altijd mogelijk en daarmee ook om gericht te behandelen.

Een groeiend aantal onderzoeken ondersteunt dat acupunctuur effectief is bij een tal van medische aandoeningen bij zowel mensen als dieren. Eenvoudig gezegd werkt acupunctuur door beïnvloeding van het neuro-endocrine systeem en door manipulatie van hemodynamica (doorbloeding).

Aandoeningen die met acupunctuur kunnen worden behandeld zijn vaak chronisch van aard, zoals: Huidproblemen, angst, slapeloosheid, agressie, artritis, pijn, ontsteking van maag en darmen, alvleesklier of lever, auto-immuunziekte, allergieën, sommige oogproblemen en astma.

Marije van der Vlist is gecertificeerd veterinair acupuncturist via de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) en lid van de Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten ( SNVA).

Behandelingen met acupunctuur worden door huisdierenverzekeringen vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Marije van der Vlist staat op de SNVA doorverwijslijst, wat een voorwaarde is voor vergoeding.